Dieta ograniczająca gluten i laktozę zalecana jest osobom, które chcą ograniczyć ich spożywanie praktycznie do zera. Łączy ona zalecenia diety bez glutenu i bez laktozy. Proponowane przez nas jadłospisy składają się z 5 odpowiednio zbilansowanych posiłków, w których znajdują się zarówno produkty roślinne jak i zwierzęce, z wykluczeniem składników zawierających którykolwiek z alergenów. Dieta ta często rekomendowana jest dla osób cierpiących na chorobę Hashimoto oraz IBS.
Dieta ta nie jest kierowana do osób z celiakią i innymi chorobami glutenozależnymi.
Dostępne kaloryczności:
0 – 23 dni – 62,00 zł
od 24 dni – 58,00 zł
0 – 23 dni – 65,00 zł
od 24 dni – 61,00 zł
0 – 23 dni – 68,00 zł
od 24 dni – 64,00 zł
0 – 23 dni – 71,00 zł
od 24 dni – 67,00 zł
0 – 23 dni – 76,00 zł
od 24 dni – 72,00 zł
Przykładowe menu:
- Ś: Muffinki gryczane ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
- II Ś: Sałatka owocowa z malinowym dressingiem
- O: Eskalopki z indyka w sezamie z musem z batatów i zielonymi warzywami
- P: Placek jaglany z wiśniami
- K: Papryka faszerowana brązowym ryżem i warzywami